Hoe lang duurt het om een boete uit Spanje te ontvangen?

Boetes in Spanje zijn vooral voor te hard rijden of fout parkeren. Snelheidsboetes worden over het algemeen uitgeschreven door het ministerie van Binnenlandse Zaken; parkeerboetes worden uitgeschreven door de plaatselijke politie in de stad waar de overtreding plaatsvindt.

De termijn voor het ontvangen van snelheidsboetes in Nederland of België bedraagt 3 tot 4 weken voor auto’s met Nederlandse of Belgische nummerplaten. Indien u in Spanje een auto heeft gehuurd kan dit in sommige gevallen langer duren, maar het is niet gebruikelijk dat het langer dan 6 weken duurt.

Voor parkeerboetes, die meestal door gemeenten worden uitgeschreven, gelden langere termijnen. Voor voertuigen met Nederlandse of Belgische nummerplaten kan het één tot drie maanden duren voordat de boetes in Nederland of België aankomen. Voor huurauto’s kan deze periode zelfs nog langer zijn.

De Spaanse verkeerswetgeving voorziet in een termijn van 20 dagen om boetes te betalen met een korting van 50%. Deze periode wordt gerekend vanaf het moment dat de bestuurder kennis heeft gekregen van de boete.

Informatie over het betalen van flitsboetes in Spanje.

Informatie over het betalen van parkeerboetes in Spanje.

Geef een reactie

Scroll naar boven