Wat gebeurt er als u de extra kosten voor een huurauto niet betaalt?

Het meest gebruikelijk wanneer u naar het buitenland reist, is om de auto van tevoren te huren. Het is belangrijk dat u het contract zorgvuldig leest, want daarin moet staan welke kosten in bepaalde gevallen van toepassing kunnen zijn.

De meest voorkomende kosten voor autohuur in Spanje zijn als volgt:

  • Brandstofkosten: als het voertuig wordt teruggebracht met minder brandstof dan is bepaald, wordt het bedrag van de tankbeurt en een vergoeding voor de handeling in rekening gebracht.
  • Kosten voor het ophalen van het voertuig of het terugbrengen ervan naar een andere plaats: dit zijn meestal de hoogste kosten.
  • Boeteafhandelingskosten: als het gehuurde voertuig een verkeersboete krijgt, wordt een boeteafhandelingskosten in rekening gebracht. Er kunnen evenveel kosten worden aangerekend als er boetes zijn. De vergoeding die door het autoverhuurbedrijf in Spanje wordt aangerekend, bedraagt ongeveer € 50.

Elk verhuurbedrijf bepaalt zelf de kosten die het voor zijn diensten aanrekent. In geval van niet-betaling kan het bedrijf het bedrag van de kosten in rekening brengen op de kaart die gebruikt werd om de auto te huren. Het weigeren van een afschrijving op de kaart kan betekenen dat het verschuldigde bedrag hoger wordt, ook omdat de bank die de kaart uitgeeft gewoonlijk kosten in rekening brengt in geval van herhaalde afschrijving.

Geef een reactie

Scroll naar top