Te hard rijden in Spanje met een huurauto

Snelheidsovertredingen in Spanje zijn de verantwoordelijkheid van de bestuurder, ongeacht of de auto privébezit is of gehuurd. De eigenaar van het voertuig is verplicht de identiteit van de bestuurder vast te stellen, en verhuurbedrijven brengen hun klanten meestal kosten in rekening wanneer zij verplicht zijn hun gegevens aan de autoriteiten te verstrekken.

Autoverhuur met Spaanse nummerplaten

Het verhuurbedrijf kan een vergoeding aanrekenen voor de identificatie van de verantwoordelijke partij. Als de bestuurder een buitenlands rijbewijs heeft, kunt u geen punten krijgen. De bestuurder zal in het Spaans worden ingelicht, maar het is mogelijk om telefonische bijstand in het Nederlands te krijgen. Als het nodig is om informatie te sturen om de bestuurder te identificeren, om de boete te betwisten of om een bewijs van betaling te geven, kan dat in het Spaans of in het Nederlands.

Huurauto met buitenlands kenteken

Het verhuurbedrijf kan een vergoeding vragen voor de identificatie van de bestuurder. Indien de bestuurder een buitenlands rijbewijs heeft, kunnen geen punten worden toegevoegd voor in Spanje begane overtredingen. De officiële kennisgeving wordt gedaan in de officiële taal van het land waar de auto is geregistreerd, en alle communicatie met de Spaanse verkeersautoriteiten kan in het Spaans of in die taal worden gedaan.

Geef een reactie

Scroll naar top