Wat gebeurt er als u een parkeerboete in Spanje niet betaalt?

De hoogte van parkeerboetes in Spanje varieert over het algemeen van 40 tot 200 euro. Het bedrag kan worden verhoogd als het voertuig wordt weggesleept. De termijn om de boete met vermindering te betalen is 20 dagen vanaf de datum van kennisgeving aan de bestuurder.

Parkeerboetes met huurauto’s

Als de boete op het moment van kennisgeving aan de bestuurder wordt meegedeeld en hij geen legaal inwoner van Spanje is, is hij verplicht de boete onmiddellijk te betalen. Een korting van 50% op de betaling is mogelijk.

Als de boete niet op dat moment aan de bestuurder kan worden overhandigd, wordt zij naar het bedrijf gestuurd dat eigenaar is van het voertuig. Autoverhuurcontracten bevatten een aantal clausules om te voorkomen dat boetes niet worden betaald. Meestal is er een vaste afhandelingsvergoeding voor elke boete die het voertuig ontvangt van ongeveer 50 euro. Deze vergoeding staat los van de boete en wordt rechtstreeks door het verhuurbedrijf geïnd. Boetes moeten aan de bevoegde instantie worden betaald. Als de boete niet wordt betaald, kan het verhuurbedrijf het volledige bedrag van de boete plus eventuele kosten in rekening brengen.

Parkeerboetes voor voertuigen met buitenlandse nummerplaten

Voor voertuigen met een buitenlands kenteken geldt dat wanneer een parkeerboete wordt opgelegd en de bestuurder daarvan door de beambten op de hoogte wordt gesteld, hij verplicht is de boete ter plaatse te betalen. De procedure is dezelfde als voor huurvoertuigen.

Wanneer het niet mogelijk is de boete ter plaatse te melden, wordt een kopie van de kennisgeving op de voorruit of elders in het voertuig achtergelaten met de nodige gegevens voor de betaling. Voertuigen met openstaande parkeerboetes of andere boetes kunnen te allen tijde worden geïmmobiliseerd en weggesleept totdat de schuld en alle toeslagen zijn betaald.

Geef een reactie

Scroll naar top